Драма у авлији по трећи пут у Дому Оцића

Удружење „Ђорђе Оцићˮ, чије се седиште налази у књижевниковој родној кући у Даљу, још једном је приредило представу под ведрим небом. Овога пута одабрана је и данас актуелна Кочићева драма „Јазавац пред судомˮ коју су публици маестрално представили чланови позоришне трупе „Пркосˮ. Давида Штрпца, једног од најпознатијих ликова српске књижевности, глуми Даниел Ковачевић, судију – Владимир Тешовић, писара – Дејан Стојaковић, а доктора – Михаило Лаптошевић, који је и режирао ову представу.

Присутна публика, међу којом су били Даљци, Боровци, становници околних места, али и гости из Загреба и Београда, није крила одушевљење представом. Међу посетиоцима су се нашли и они који су сада први пут присуствовали позоришној престави које Удружење приређује већ трећи пут. Намера Удружења је да то и даље чини, да то уврсти у своје редовне програме. Зато су све представе обухваћене заједниким називом „Драма у авлијиˮ.

Након представе, неки од гостију спонтано су још једном обишли изложбу „Мустре даљскеˮ, док су други сад имали прилику да је виде први пут. Изложба, отворена 15. фебруара 2022. године, за који дан се затвара.

У продужетку вечери, као и ранијих година, гости су наставили да се друже уз спонтани разговор са глумцима и међу собом, у топлом летњем амбијенту авлије Дома Оцић.

О ПРОГРАМУ

Назив програма: Сценско извођење драме „Јазавац пред судом”, у режији Михаила Лаптошевића – ДРАМА У АВЛИЈИ

Датум одржавања представе: 9. јул 2022. године

Учесници у припремама: чланови и пријатељи Удружења

Учесници најаве: Јован Влаовић и Дејана Оцић

Учесници у представи: Даниел Ковачевић (Давид Штрбац), Владимир Тешовић (Судија), Дејан Стојаковић (Писар), Михаило Лаптошевић (Доктор)

Спонзори: Општина Борово, Месаре Бођирковић, ТВ продукција ЗВО и Општина Ердут